Guides

Fliseimprægnering gav nye ”gamle” fliser

Fliseimprægnering med fantastisk resultat

 

Når man bor i et gulstensparcelhus fra 70’erne, følger der ofte en lang indkørsel med fliser med op til en carport.

Det kan godt give anledning til lidt bekymringer, for i mange tilfælde er de gamle fliser eller SF-sten fulde af belægninger og med grønlige nuancer fra alger.

Men hvad er løsningen på problemet med fliserne? Skal man vælge at lægge nye fliser? Eller skal man vælge fliseimprægnering. Vi valgte den sidste løsning, der også var den absolut billigste. Vi kunne dermed nøjes med at skifte et par knækkede fliser og kun bruge en brøkdel sand hertil.

Alger og belægninger

Fliseimprægnering

Ældre fliser har som regel – i større eller mindre grad – både alger og andre stenbelægninger.

Derfor skal de grundigt renses – for eksempel med algefjerner og højtryksrens. Ved at bruge en fliseimprægnering fra firmaet Induclean imprægnerede vi efterfølgende hele indkørslen. Med grundig fliseimprægnering er fliserne nemlig ikke længere modtagelige for smuds og alger samt andre typer belægninger.

Dermed er såvel nye som gamle, rengjorte fliser langt smukkere og levetiden forlænges betydeligt.

Genstridige alger på fliserne

 

Alle kender sikkert de grønne alger, der lægger sig som en film hen over fliser – især hvis de er i skygge.

Derfor er en solid algebehandling en gang om året eller hvert andet år – efter den føromtalte fliseimprægnering en rigtig god ide, der vil spare en for mange ærgrelser i årene, der kommer.

20 liter fliseimprægnering

 

En 20 liters dunk med fliseimprægnering rækker langt for de fleste. Men man skal sørge for ikke at være for ”fedtet” med mængden, for et ordentligt arbejde giver pote bagefter.

Man skal altid vurdere, hvor stor sugeevne ens fliser eller belægning har og ud fra det dosere mængden.

Fliseimprægnering – det er i hvert fald vores erfaring – rækker typisk til mellem 6 og 10 m2 per liter. Man påfører det med en almindelig rygsprøjte eller lignende og faktisk kan det også bruges til imprægnering af facader og tagsten. Her er det dog en god ide, at man altid lige prøver det af på et hjørne, hvor det ikke ses så tydeligt.

 

Fliseimprægnering kan udføres af alle

 

Fliseimprægnering er, som du måske har opdaget, ikke noget, der kræver den store uddannelse. Det vigtigste er, at man passer på planter, glas metal og steder, der ikke skal imprægneres, og som er følsomme overfor alkali, der er i produktet. Man skal bruge handsker, når man arbejder med fliseimprægnering og undgå at indånde sprøjtetågen.

Man kan dog også vælge at få professionelle til at sprøjte med fliseimprægnering, hvis man ikke selv har mod på eller tid til at udføre arbejdet.

Resultatet er det samme, for det er helt det samme middel, der bliver brugt. Fliseimprægnering kan i øvrigt købes online hos Induclean.