Andet

En sous vide er den perfekte gave til den moderne mand

Det variere altid fra år til år, hvad der er den perfekte gave til manden. Det ene år er det et nyt ur, det andet år en duft osv. Men noget tyder på, at det nye er at rykke over i det gastronomiske og se hen imod steder som bloggen Gastromand og andre sider henvendt til mænd, der går op i gourmet mad og de dertilhørende maskiner, man skal bruge, for at lave det rigtigt. For i disse år er der på madscenen kommet et nyt slags statussymbol for mænd, hvilket er at kunne lave god mad. Et brud på de stereotype roller i hjemmet. Hvor det engang var kvinden, der ønskede sig en foodprocessor i julegave er det nu manden, der ønsker sig en sous vide. Og det er altså her man finder mandegaven, hvis man skal følge trenden. Man vil kunne læse mere om sousvide’en på denne hjemmeside, https://sousvide-info.dk/.

1024px-Vacuum_Packaging_Machine_sous_vide_chuck_roll

Man behøves ikke længere være kok, for at bruge og anskaffe sig disse redskaber. Det kan være alle, der har en lille gourmetkok gemt i maven, som ønsker at udforske køkkenet og mulighederne indenfor den gastronomiske verden. Dette er især en påvirkning af den trend, som har været de seneste år, hvor det nye nordiske køkken især er blevet populært, samt de mange madprogrammer med et hav af stjernekokke. At stå og anrette med pincet kan i dag være yderst maskulint og det at få det til at se pænt ud er en yderst vigtig del af det. Og her spiller det altså ind, at have de rigtige redskaber, hvis man skal kunne gøre det samme som kokkene. Altså må man købe en sous vide og gøre sin mand glad, hvis han er en af de mænd, der er gået med på bølgen og give ham den perfekte gave.

 

Hvad er en sous vide?

 

Dette kan for det første være et ord, som er svært at finde ud af, hvordan skal udtales, Dernæst kommer lige at regne ud, hvad det er for noget. Hvad skal den bruges til? Men i og med at det er blevet et yderst populært redskab i køkkenet og mere og mere almindeligt, så kan man undre sig over, hvad det så er, der gør den så populær. Det en sous vide kan, er at gøre ens kød helt mørt. Den sørger for at kødet får den helt rigtige temperatur hele vejen igennem. Den eneste opgave man så selv har, er at sørge for at give det en god stegeskorpe bagefter. Altså sikre den et godt stykke kød.