Andet

En livrente er en kollektiv ting

En livrente er noget, som adskiller sig meget fra for eksempel en anden form for bankordning, for det er faktisk slet ikke en bankordning men snarere noget helt andet. Taler man om en livrente så er det, som man taler om en ordning. Og på mange måder kan det lyde som en meget social og kollektiv ting, og det er det faktisk også for det er en ordning, som man ikke er alene om, men som man er mange der deles om og det gør, at det er en social ting, hvor man er i samme båd med mange ligesindede.

Opret en livrente i et pensionsselskab

Der er forskellige krav ved en livrente or et af dem det er, at det udelukkende er noget, som man kan oprette i et pensionsselskab. Ofte er det sådan, at hvis man har en eller anden form for ordning så kan man oprette den i en bank, men det er så ikke tilfældet når det kommer til en livrente. Det, som er meget unikt ved lige præcis denne form for rente det er, at du indskyder nogle penge løbende. De penge, som du indskyder i form af en livrente vil så indgå i en større pulje, som er en kollektiv ordning således, at I er mange mennesker, som får gavn af disse penge.

 

Skal man beskrive en livrente mere detaljeret kan man sige, at det er en form for forsikring. For det er sådan, at når en person har indbetalt til en livrente vil vedkommende få en livrente udbetalt hver måned. Det er dog udelukkende så lang tid, at personen lever, at vedkommende får denne livrente udbetalt. Det vil sige, at i den situation, hvor enten han eller hun dør vil det ikke være sådan, at pengene automatisk bliver givet over til ægtefællen. En livrente er således udelukkende en god ordning, hvis man regner med at komme til at leve i rigtig mange år.

Få begrænset livrente  udbetalt

Er man interesseret i det er der også en anden måde hvorpå man kan få sin livrente  udbetalt. For ønsker man nemlig at få ens livrente  udbetalt over en kortere periode kan man få den udbetalt i en periode på ned til 10 år. Dette er en form for ophørende livrente, hvilket især er smart, hvis man er ældre eller hvis man på den ene eller anden måde er syg. Derfor er der flere og flere, som begynder at få udbetalt livrente på denne måde i stedet for at få den udbetalt hele livet, hvilket der dog også er rigtig mange, som vælger at gøre.

 

Meget ofte er det hvis man er typen, som betaler topskat, der får lavet en sådan ordning med en livrente. For det er nemlig primært, hvis man går rundt og netop tjener mange penge, at det især kan betale sig at betale til en livrente og generelt at have sådan en. Når det kommer til alder så er der ingen grænse for hvor ung eller gammel du kan være for at betale til livrente. Kilde http://flytpension.dk/pensionstyper/livrente/