Andet

Badmintonketcher: det skal du være opmærksom på

Nedenstående er skrevet med inspiration fra badmintonketchere.dk:badmintonketcher

 

En badmintonketcher er en nødvendighed

En badmintonketcher er noget af det vigtigste grej man skal afbenytte som badmintonspiller, i denne henseende er det meget betydningsfuldt at du køber en ketcher, der passer til både din spillestil og ens kunnen. Der vil være gevaldig forskel på de adskillelige modeller af badmintonketcher og derfor er det vigtigt at du betænker hvad du har som mangler og styrker som badmintonspiller, inden du investerer i en ny badmintonketcher.

 

badmintonketcher
badmintonketcher

Fleksibilitet kan hjælpe dig med kraft og fart

En af de første ting, der er afgørende når du skal vælge en badmintonketcher er at undersøge fleksibiliteten i skaftet. Fleksibiliteten har afgørende rolle for power og styring i alle ens slag. Hvis man svinger ekstremt kraftfuldt er man nødsaget til erhverve sig en badmintonketcher med hårdt skaft. Det, der sker i skaftet på en badmintonketcher når du bruger den, er at den gerne kan krumme som en bue, når man så rammer bolden bør skaftet gerne strække sig ud og yde ekstra fart til slaget. Men derfor er det vigtigt kun at bruge en badmintonketcher med hårdt skaft, når man er en rigtig talentfuld udøver. Da hvis man ikke kan svinge ketcheren kraftfuldt tilpas, så kan du ikke få skaftet til at bøje og dermed generer ekstra kraft i bolden. Hvis du ikke skyder særlig hårdt er det modsat et medium eller meget fleksibelt skaft, man er nødsaget til at erhverve sig badmintonketcher ud fra. Det mere fleksible skaft vil yde ens resultat for en øvet spiller som det mindre fleksible skaft gør for en topprofessionel. Af denne årsag er det afgørende at betænke hvor god man er i forhold til de elitespillere, som bruger med hårdt skaft i deres badmintonketcher. Det er dog også vigtigt ikke at anvende en ketcher med et for blødt skaft, fordi det ikke vil rette sig ud igen når bolden rammes og af disse årsager vil man få kraftløse høje diskuterer badmintonketcher.

 

Vægtfordelingen kan give dig en fordel

Den aller oftest benyttede vægtfordeling er den hovedtunge vægtfordeling. Her er, som benævnelsen fremhæver, vægten i ketcheren lagt mod hovedet. Men det betyder ikke at ketcheren er tungere end andre badmintonketcher, det er primært fordelingen af vægten, som gør ketcheren hovedtung. Fortrinnet ved en hovedtung ketcher er, at den bidrager med mere slagstyrke. Fordi des mere vægt man kan lægge bag ved fjerbolden, des mere fart kan der gives til bolden. Det er muligt at sammenligne det en smule med, når en flue flyver ind i underlivet på et menneske med 50 km/t, så sker der intet med personen, men hvis et tog hammer ind i manden med 50 km/t, så vil han ikke have det ret fedt dernæst. Det samme er gældende med en fjerbold, des mere vægt, som kan lægges bagved kontakten med bolden des mere fremdrift vil der blive videregivet. En lille defekt ved at have en hovedtung badmintonketcher, er at den ikke er så hurtig til at agerer med i det hurtige spil. Den type af vægtfordeling, som forekommer færrest gange er den mindst tunge ketcher i hovedet, hvilket er det modsatte af den hovedtunge. Det vil sige at vægten lægger mod enden af ketcheren og det vil give en ketcher der er særdeles hurtig at bruge. Dog modsat den hovedtunge model, vil der ikke komme så meget vægt bagved bolden, og af denne årsag er det svært at lægge kraft i bolden. En hovedlet badmintonketcher med et stift skaft er noget af det sværeste at spille med og derfor er der ikke mange udøvere, som benytter denne vægtfordeling og hovedsagligt ikke med et ikke fleksibelt skaft. Den tredje form for vægtfordeling i badmintonketcher er middelvejen mellem de to andre, som bliver mere yndet. Den form for vægtfordeling garanterer brug af power og hurtig reaktion. Hovedsagelig i double har den neutrale vægtfordeling gjort sit indtog. I flere år var denne række ellers domineret af hovedtunge badmintonketcher, men de forhenværende år har man oplevet et skifte i valget af ketcher. Også i herresingle, der primært er den række hvor udøverne vil have aller mest kraft er der også en tiltagende efterspørgsel efter en neutral vægtet badmintonketcher.