Teknologi

Mizuno håndboldsko bruger banebrydende teknologi

Indlægget er lavet med inspiration fra sport-net.dk:Mizuno håndboldsko

 

Når man er nødsaget til at købe håndboldsko er det betydningsfuldt tage stilling til om du ønsker stabilitet eller man mest har behov for en lettere håndboldsko. Skoen kan have stor virkning på om man får vrid, og om man kan performe tilstrækkeligt i kamp på den position man spiller.Derfor skal man samtidig også tænke meget over hvilken position man har, da skoen netop skal være med til at hjælpe dig på banen, alt afhængig efter hvilken plads man har. Ud fra ens plads på banen har man også nogle særlige krav og ønsker til en ny badmintonsko, fordi man er slet ikke i tvivl om hvilken sko, der vil gavne en bestemt plads på banen, ligegyldigt hvilket spilsystem man spiller efter.

 

mizuno håndboldsko
mizuno håndboldsko

Mizuno tænker alternativt

Håndboldsko fra Mizuno er udviklet på en anden facon end når man typisk tænker håndboldsko. Da der ikke er prioriteret at skoen skal føles blød når man blot står stille i den. Skoen er designet til at absorbere hvis den udsættes for maks stress. Tanken bag er at hvis skoen allerede kan klemmes ned og føles blød blot ved man har den på, så kan den blive trykket ekstra flad når man bevæger sig og foretager retningsskift.

 

Stabilitet og bølger

Stabilitet er nøglen for at være i stand til at ikke at skride og begå retningsskift når du spiller mand mod mand og man ikke kommer med høj fart på ind i spillet. Når man skal skifte retning bruger man kun et ben til at skyde fra med, det sætter store krav til håndboldskoen, fordi de får lagt hele ens kropsvægt på et mindre sted af skoen. I denne henseende er det vigtigt at håndboldskoen ikke rokker sig, fordi det vil mindske chancen for retningsskift. Teknologien bag Mizuno håndboldsko hedder for Wave og er produceret som en bølge. I stedet for at lægge en masse absorberende materiale ind hvor behovet er størst i skoen, så laver Mizuno en bølge konstruktion i sålen til at sprede vægten og kan derfor fabrikere en sko der føles mere solid når du står i den, men som reel er letter og bedre til at absorbere stød når man anvender den modsat andre mærker af håndboldsko. Wave materialet bruges på forskellige former og er også medvirkende til at styrke Mizuno’s sko hvis du bevæger dig frem og tilbage på banen.

 

Men kan de andet?

Udover Wave udnytter Mizuno også en del ressourcer på at frembringe en overdel som sidder utrolig stramt omkring foden og lille mængde af syninger, som kan irritere foden når den begynder at svede og svulmer op. I realiteten er fodens velbehag Mizuno meget på sinde og det er et område de stadig innoverer på fremadrettet. I samspil med enklere stoffer, som kan være med til at flytte barren for hvad en god håndboldsko skal kunne når det kommer til stabilitet og stødabsorbering.

 

Banebrydende og innovation

Som det læses tidligere er Mizuno rigtig langt med udviklingen af rigtig gode håndboldsko til både talenter, eliterne og motionisterne, der sætter pris på en rigtig god sko. Og samtidig har de helt vildt stort fokus på at forsætte med at rykke markedet for håndboldsko, og derfor accepterer de ikke deres nuværende plads på markedet, selvom de er førende pt. Det vil sige at Mizuno er et mærke der vil forsætte med at udvikle sig for at følge med udviklingen i sporten. De er også et rigtig godt eksempel på nytænkning og kreativitet, fordi de bruger mange ressourcer på deres teknologier, samtidig med at de har sporten og foden komfort in mente i deres produktion.